Yritys

Purjehdusakatemia Pärske

Pärske on purjehduskoulutusyritys, joka tarjoaa yksityisopetusta ja kipparipalveluja asiakkaan purjeveneellä ja purjeveneiden siirtopurjehduksia.

Vuosina 2014-2019 Pärskeen ketterällä ja vauhdikkaalla purjeveneellä pidettiin purjehduskursseja, järjestettiin purjehdusretkiä ja harrastettiin purjehdusta ilman omaa venettä. Kotisatamana toimi Merenkävijöiden Särkän huvivenesatama Kaivonpuiston edustalla Helsingin keskustassa.

Pärskeen toimintaa järjestettiin vuosina 2014-2019 sporttisella Melges 24 -kevytköliveneellä (purjenumero FIN-476).

Yrittäjä, pääkouluttaja Vertti Niemi

Pärskeen yrittäjä, retkikippari ja pääkouluttaja

– kouluttanut kymmenen purjehduskautta purjehduksen alkeita junioreille ja aikuisille

– kilpaillut kipparina Melges24:n MM-kilpailuissa Helsingissä 2017

– kilpaillut Laser/ILCA-jollassa kansallisella tasolla

LinkedInFacebook

Kuvagalleria 2015-2019

Jalmafi vieraili Pärskeellä

Tubettaja Jalmafi (Jalmari Karvinen) kävi purjehtimassa Pärskeen veneellä vuonna 2018. Vierailu alkaa videolla kohdasta 1:57. 

Helsinki Downtown -blogin parivaljakko vesillä

Heinäkuussa 2017 blogin parivaljakko irrottautui arjesta ja testasi Pärskeen purjehdusretken.

https://blogbank.fi/helsinkidowntown/2017/07/20/sail-like-stole/

Asiakaspalautteita purjehduskurssilaisilta

“Monipuolinen ja oikein hyvä kurssi kaikin puolin. Kiitos!”

“Toimiva kalusto, hyvä ilmapiiri, pitävät aikataulut. Jonkin verran toivoisin lisää teoriaa, esim. ‘relap’ edellisen päivän opetuksista.” [Pärske: Tämä palaute toi seuraaville kursseille vielä paremman oppimista tukevan rakenteen ja rytmin.]

“Hyvät ohjaajat. Siirryttiin nopeasti käytännön tekemiseen. Sijainti oli erinomainen. Yleistä tietoa merenkulusta voisi antaa enemmän esimerkiksi kotiin lukemiseksi. Kurssi täytti ennakko-odotukset ja oli hintansa väärti. Kiitos!”

“Pääsi itse tekemään koko ajan ja olemaan eri tehtävissä veneessä. Mentiin melkein suoraan veneisiin eikä käytetty esim. ekaa päivää teoriaan. Lisäksi sopivan pieni porukka. Hyvä ope ja rento meininki.”

“Kurssi oli erinomainen pienen ryhmä koon takia.”

“Chilli meno, paljon aurinkoa. Kiitos!”

“Tarpeeksi asiaa, rento ilmapiiri, hyvää opastusta. Paljon hyvää!”

“Kova hinta opiskelijalle, mutta pituuteen nähden hyväksyttävä ja sain rahoilleni vastinetta.”

“Rauhallinen tahti, oikea määrä asiaa, rento ope ja hyvä meininki. Solmuja olisi kiva kerrata enemmän, ja navigointia. Tuulien salliessa vesiharjoitus voisi olla nopeatempoisempaa (esim. sitä kahdeksikkoa vetämällä).”

“Chilli ope ja selkeät ohjeet.”

“Käytännöllistä, hyvät perusteet, piirrokset hyviä.”

“Ylitti ennakko-odotukset ja oli ehdottomasti hintansa väärti, joskin vähän kalliimpi olisi ollut jo hieman kipurajoilla. Kokonaisuutena pääsi loistavasti purjehdukseen kiinni.”

“Hyvää: paljon purjehdusta + Vertti + hyvä kurssirakenne.”

“Hyvää oli tekemisen kautta oppiminen, motivoitunut opettaja ja se, että kurssin kautta on mahdollisuus jatkaa harrastusta.”

“Hyvää: Pääsi purjehtimaan Heti.”

“Odotin, että kurssi olisi ollut jotenkin yleisempi kurssi purjehduksesta. Kurssi oli kuitenkin parempi kuin odotin! Oli hintansa väärti!”

“Paljon käytäntöä. Hyvä porukka. Hieman voisi olla enemmän teoriaa, ehkä voisi olla enemmän ennakkomateriaalia tai jotain muuta luettavaa. Täytti ennakko-odotukseni!” [Tämän palautteen pohjalta ennakkomateriaaliin on lisätty osioita ja kurssilla on annettu lukuvinkkejä.]

“[Tykkäsin], että mentiin suoraan asiaan, periaatteella, että kokeilemalla ja tekemällä oppii. Silti ihan perusasioitakin olisi jossain muodossa voitu käydä läpi aluksi (esim. nopea luento), jolla olisi mainittu eri toimenpiteet lähdössä ja rantautumisessa.” [Pärske: Tämän pohjalta kurssin ennakkomateriaaleja parannettiin ja aloitusta selkeytettiin jo seuraavalle kurssille.]

“Erittäin hyvä kurssi!! Todella asiantunteva opettaja, luotin täysin! Ja aloittelijoille kiva, että tietää olevansa hyvissä käsissä merillä. Tuli tehtyä paljon ja teoria vähemmällä kuivalla maalla 🙂 En kyllä keksi mitään huonoa… Suosittelen ehdottomasti muillekin!”

“Loistavaa ‘hands-on’ opetusta! Tykkäsin, että lähdettiin heti veneelle ja vesille. Teorian oppii parhaiten käytännön kautta 😀 Plussaa myös etukäteismateriaaleista ja kouluttajan rauhallisuudesta ihan koko ajan.”