Toisinko asiakkaani purjehtimaan?

"Huh! Vedetään tätä köyttä vielä parikyt senttiä, ni mennään lujaa."

"Mä autan!"

"Anna veneen vaan kallistuu. Pidä kurssi kohti tota Suomenlinnan kirkkoa."

"Pääseks mäkin ohjaa?"

PÄRSKEEN purjehdusretki on hieno kokemus. Veneessä yhdessä asiakkaan tai työkaverien kanssa keskellä meriluontoa ryhmäydytään varmasti jo lyhyessäkin ajassa. Purjehdusretkellä vesillä ollaan tyypillisesti virkistävät puolitoista tuntia, joten alkuvalmisteluineen ja jälkipeleineen rannassa tapahtumaan voi varata pyöreät kolme tuntia. Millä muulla tavalla saisit sinulle tärkeältä ihmiseltä helposti kolme tuntia aikaa kuin pyytämällä hänet mukaasi purjehtimaan?

Helppo järjestää

Napakka purjehdusretki on helppo järjestää Pärskeen kanssa. Konseptiin kuuluu, että purjehtijat tulevat Ursulan laiturilta lähtevällä lautalla Särkälle. Pärskeeltä saa kelluntaliivit ja tarvittaessa purjehdusvaatteita lainaan. Ennen köysien irrottamista käydään läpi, mitä kukin tekee veneessä, jotta retki olisi turvallinen. Nopeammin kuin osallistujat huomaavatkaan istuvat he purjeveneessä sitä itse purjehtien tai laidalla vauhdista ja tuulesta nauttien – olivat he ensikertalaisia tai eivät.

Sanotaan, että missään ajatus ei kulje yhtä hyvin kuin merellä. Yhteinen tekeminen luo myös pohjan, jolta ponnistaa aivan mihin vain.

Pärskeen purjehdusretki on jo valittu mm. pienen yrityksen henkilöstön tyky-päivän kohokohdaksi, asiakashankintakampanjan vetonaulaksi, johtoryhmän ryhmäytymispäivän tekemiseksi ja kiitospalkinnoksi parhaalle myyjälle. Mahdollisuuksia on moneksi. Purjehdusretken reitti kulkee aivan ydinkeskustan rannoilla ja Suomenlinnan ympärillä. Ulkopaikkakuntalaisen vieraan ehtii siis hyvin käyttää kongressitauolla virkistymässä Särkällä niin, että samalla tulee itsekin nähtyä kaupunki uudesta näkökulmasta.

Mitä muuta kuin purjehdusta retkeen voisi yhdistää?

Särkällä on Oiva Kallion suunnittelema puusauna, joka on retkiasiakkaiden käytettävissä virvokkeineen lisämaksusta. Erityisesti viileällä säällä sauna kruunaa vesiurheilutempauksen. Touko-elokuussa Särkällä toimii ravintola Särkänlinna. Illallinen on hyvä tapa päättää purjehdusilta. Särkälle voi myös jäädä piknikille Suomenlinnan linnoitukseen kuuluvien vallien päälle tai suojaan.

Liikkeelle lähdöstä ja rantautumisesta omavalintaiseen paikkaan voidaan hyvin sopia. Jos kokouspaikkanne on esimerkiksi aivan Eteläsataman vieressä, retki voidaan myös aloittaa Kauppatorin rannasta. Kaikista toiveista kannattaa kertoa meille.

Viisi plussa

+ houkuttelevuus -> pääsee juttuyhteyteen asiakkaan kanssa

+ veneessä tehdään yhteistyötä -> helppo jatkaa yhteistyötä

+ ympäristöystävällisyys

+ meriluonto virkistää ajattelua

+ edullisuus suhteessa saavutettuun wauhun (et unohdu!)