Starttikurssilla tuulta, solmuja ja sumua

Viime viikonloppuna ja tällä viikolla pidetyllä Starttikurssilla nautittiin koulutuksellisesti erittäin loistavasta säästä. Kurssin neljän purjehduskerran aikana oli kovaa puuskittaista tuulta, tasaista aallotonta keskituulta, jatkuvasti kääntyvää tuulta, kevyttä keliä, auringonpaistetta, sadetta ja sumua sekä hetkittäin tuuletonta pläkää.

Pienryhmäopetuksena pidetty kurssi sisälsi veneenhallinnan perusteita alkaen ohjaamisesta ja purjeiden säädöstä. Starttikurssin aikana harjoiteltiin välttämättömiä solmuja useampaan kertaan. Myös merikartan lukeminen purjeveneen kyydissä alkoi sujua Starttikurssin aikana.

Lahjapuukko

Kouluttajan yllätyspalkinto starttikurssilaisilta

Kurssilaisilta saatu palaute oli jälleen kerran hyvää. Starttikurssi antoi hyvät lähtökohdat harrastuksen jatkolle. Erityiskiitosta tuli kouluttajan rauhallisuudesta aivan kaikissa tilanteissa ja kyvystä antaa kurssilaisen itse oivaltaa oikeat toimenpiteet purjeen lepattaessa tai suunnan kadotessa. Kurssilaiset tykkäsivät saamastaan koulutuksesta niinkin paljon, että muistivat kouluttajaa nahkatuppisella Kauhavan Puukkopajan puukolla (katso kuva).

Ilmoittautuminen heinä-elokuun Starttikursseille on käynnissä nyt. Paikkoja on vielä vapaana kolmelle kurssille. Katso aikataulu ja lisätietoja täältä: www.parske.fi/tuote/starttikurssi/. Mikäli nyt kalenterista löytyvät ajankohdat eivät sinulle käy, ole meihin yhteydessä ja katsotaan mitä voimme tehdä.

Alla on video Starttikurssilla koetusta sumusta. Näkyvyys oli sen verran heikko, ettei rantaa nähnyt. Tästä häiriintymättä starttikurssilaiset keskittyivät oppimaansa ja rantaan päästiin turvallisesti.

/Vertti