Purjehdusakatemian kauden aloitus lähestyy

Jäiden lähtöön ja purjehduskauden alkuun on vielä pari kuukautta. Purjehdusakatemia Pärske jatkaa helppojen harrastuspurjehdusten ja laadukkaiden koulutustapahtumien järjestämistä Melges24-kevytköliveneellä heti alkukeväästä 2016. Ilman tai veden lämpötilasta ei tarvitse olla huolissaan, koska Pärskeen kautta saa tarvittaessa hyvän purjehdusasun lainaan, joka pitää kuivana ja lämpimänä kylmänäkin kesänä. Uutta purjehduskaudella 2016 on jatkokurssivalikoiman kasvaminen, erityisten teematreenien järjestäminen ja kisatreeniryhmän aloittaminen.

Yllä olevasta kuvasta saa hyvän käsityksen koko purjehdustarjonnasta. Kokonaisuudesta voi jokainen valita oman polkunsa. Jos haluaa starttikurssin kautta saman tien kisaryhmään tai tekee mieli käydä kaverien kanssa purjehdusretkillä ja ehkä tutustumassa purjeiden trimmaukseen teematreeneissä, on molemmat vaihtoehdot helposti mahdollisia.

Purjehduskauden 2016 tarjontaa

Starttikurssi
Purjehdusakatemia Pärskeen oma alkeiskurssi on vakiintunut 20 tunnin mittaiseksi. Kevään kursseille ilmoittautuminen aukeaa helmikuun aikana. Vaihtoehtoina on pidennetyn viikonlopun mittaisia tehostarttikursseja ja touko-kesäkuun kestäviä starttikursseja. Starttikurssilla oppii itsenäiseksi purjehtijaksi kevytköliveneellä.

Viikkopurjehdus
Viikkopurjehdustunnit ovat helppoja iltapurjehduksia, joilla pääsee treenaamaan omia kehityskohtiaan ja ylläpitämään esimerkiksi starttikurssilla hankittua purjehdusosaamista. Kouluttaja on viikkopurjehduksilla mukana pitämässä huolta turvallisuudesta ja varmistamassa, että miehistö hallitsee veneen itsenäisesti. Viikkopurjehduksille pitää ilmoittautua ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Viikkopurjehdusten ohjelmasta tulee lisätietoa maaliskuun aikana.

Purjehduspäivät
Kesä-elokuun aikana järjestetään joustavasti puolen päivän mittaisia purjehduspäiviä, joilla nautitaan lajista ja meriluonnosta sekä opetellaan eri veneenhallinta- ja merimiestaitoja.

Kisatreeniryhmä
Melges24-kevytköliveneluokka on Suomessa ja Virossa virkeä monenpurjehdittava kilpapurjehdusluokka. Suomen ja Viron yhteisen ranking-sarjan kisoja järjestetään pääasiassa Helsingissä ja lähellä Helsinkiä, mutta myös muualla Suomessa ja Virossa. Kisatreeniryhmäläiset harjoittelevat leikkimielisesti kilpapurjehdusta. Tavoitteena on osallistua yhteen tai useampaan purjehdusregattaan eli kilpailuun tänä vuonna. Lähtötasovaatimus on suoritettu starttikurssi. Kisatreeniryhmässä oma purjehdustaito paranee takuuvarmasti huimaavaa vauhtia.

Jatkokurssi
Jatkokurssilla paneudutaan starttikurssia syvemmin veneenhallintaan, miehistön yhteispeliin ja haetaan varmuutta veneessä toimimisessa.

Kipparikurssi
Kipparikurssilla käydään läpi kipparin toimintaa purjehduksessa painottuen erityisesti rannasta lähtöön, rantautumiseen ja navigointiin. Kurssi koostuu kolmesta neljän tunnin jaksosta, joilla harjaannutetaan kurssilaisia useilla eri harjoituksilla kipparoimaan kevytkölivenettä turvallisesti ja luodaan pohja itsenäiselle jatkoharjoittelulle. Kipparikurssin hyväksytysti suorittaneet voivat vuokrata Pärskeen Melges24:a.

Teematreenit
Teematreenejä järjestetään 1-2 kuukaudessa vaihtuvilla teemoilla esim. purjeiden ja maston trimmaus, purjeilla rantautuminen, genaakkeri-myötätuulipurje, purjehdustaktiikka, eri manööverit… Tarkoitus on antaa kaikentasoisille, mutta myös pidemmälle ehtineille purjehtijoille tilaisuus paikata aukkoja osaamisessa tai vaikka hakea uusia ajatuksia oman veneen kanssa toimimiseen. Teematreeneihin ilmoittautuneet saavat etukäteen teoriapaketin, joka käydään läpi rannassa ennen vesille lähtöä. Pääpaino on käytännön kokeilussa ja oivaltamisessa vesillä.

Kaikista näistä lisää erikseen kevään lähestyessä. Pysy kuulolla aikatauluja ja ilmoittautumisia varten!