Pärskeen uusi vene on Melges 24

Purjehdusakatemia Pärske on kesää 2015 varten investoinut omaan Melges 24 -veneeseen. Vene saapuu Särkälle huhtikuun aikana. Ensimmäiset asiakkaat pääsevät kokeilemaan uuden veneen ominaisuuksia heti vapun juhlapurjehdusretkillä. Melges 24 –kilpaveneluokka on sporttinen, 2-5 hengen kevytkölivene. Sen pituus on 7,32 metriä ja se painaa 809 kilogrammaa. 24,5 neliömetrin kokoinen isopurje tarjoaa pienen ja ketterän veneen miehistölle sopivissa määrin vauhdin hurmaa ja rauhallista aikaa hengittää merellisen luonnon keskellä.

– Odotan innolla ensimmäisiä kurssilaisia, jotka pääsevät tällä veneellä oppimaan itsenäisiksi purjehtijoiksi. Vene on helppo. Jokaisella purjehtijalla on tässä veneessä koko ajan tuntuma veneen ohjaukseen, sen liikkeisiin ja vauhtiin, kertoo Purjehdusakatemia Pärskeen starttikurssien pääkouluttaja Vertti Niemi.

Melges 24 on suosittu yksityyppiluokka Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Niitä on valmistettu noin 900 kappaletta alkaen vuodesta 1993. Tällä Youtubesta löytyvällä videolla Robin esittelee purjehdustaitojaan Melges 24 –veneellä: https://www.youtube.com/watch?v=xpVXAohpZ8g

Jos haluat itsenäisesti purjehtimaan Pärskeen Melges 24 -veneellä, seuraa Asiakassivuja. Päivitämme sinne tietoa veneen käytöstä.