Kesäkuulumisia Pärskeeltä

Toukokuun lämpimistä tuulista nautittiin Pärskeen Melges 24-kevytköliveneen kyydissä monella tapaa. Viikkopurjehduksissa treenattiin säännöllisesti veneenhallintaa ja merimiestaitoja joka viikon maanantaina, mutta myös muutaman muuna päivänä. Aiempien kausien Starttikursseilla purjehdustaitonsa hankkineista koostuva pienryhmä on palautellut purjehdustaitoja mieleen nyt käynnissä olevalla kertauskurssilla, jossa tavoitteena on harpata omissa veneenhallintataidoissa vielä askel pidemmälle.

Raikkaan kylmiä vesiä uhmaten myös purjehdusretkiä on järjestetty, ja kesä-heinäkuussa yhä useampi pääsee kaveriporukalla fiilistelemään vauhdikkaita purjehdustilanteita Suomenlinnan ja Helsingin keskustan upeissa maisemissa.

Melges 24 -veneluokka on Suomessa ja Virossa aktiivinen kilpailuluokka, ja itseään kunnioittava kilpapurjehdusluokka ei ole mitään ilman kunnon Suomenmestaruuskilpailuja. Melges 24:n SM-kisat järjestetään tänä vuonna 17.-19.6. Helsingissä. Tukisatamana kisoissa toimii Hernesaaren ranta. Kilpailualue on ulkosaariston Ytterskärillä.

Pärskeen värejä näihin karkeloihin lähtee edustamaan toukokuun alusta Pärskeen kisaryhmässä treenannut naiskolmikko kipparinaan Niko Seppäläinen. Mukaan etsitään vielä yhtä gastia varmistamaan kilpailujen voitto – tai sitten vain hyvä tunnelma veneeseen kisojen ajaksi. (Ole meihin yhteydessä, jos haluat mukaan. Kaikentasoiset gastit otetaan mukaan!)

Ensi viikolla käynnistyvällä Starttikurssilla on myöskin vielä yksi paikka vapaana. Sää vaikuttaisi olevan tulevalla viikolla mitä mainioin paneutua purjehduksen saloihin. Kannattaa myös vinkata purjeveneen kippariksi joku päivä mielivälle kaverille!

/Vertti (040 512 7500)