Uusi Melges 24 -kisaryhmä Pärskeellä

Särkällä aloittaa uusi Melges 24 -kisaryhmä toukokuun alussa.

Melges 24 on virkeä kilpailuluokka Suomessa. Kansallisen tason ranking-kisasarja on yhdistetty Viron sarjan kanssa yhteiseksi kuuden osakilpailun sarjaksi, johon on avoin pääsy kaikille venekunnille. Pärskeen Melges osallistuu kaudella 2016 Helsinkiä lähellä järjestettäviin kilpailuihin elo-syyskuussa, ja tätä varten keväällä aloittaa treeniryhmä.

Kilpaileminen ja kilpapurjehduksen harjoittelu on järisyttävän nopea tapa oppia lisää ja nostaa tasoaan purjehtijana. Kilpailutilanne ja pieni lisäjännitys tuovat motivaatiota ja tehoa suoritukseen veneessä. Koko miehistön tsemppaus ja erityisesti toisilta oppiminen parantavat myös kunkin omaa osaamista.

Kisaryhmän kipparina toimii toukokuusta alkaen Niko Seppäläinen, jolla on kansainvälistä kilpailukokemusta kevytveneistä. Treenatessa kaikki pääsevät harjoittelemaan eri rooleja veneessä. Kippari pitää huolen turvallisuudesta.

Kisaryhmään otetaan neljä henkilöä kipparin lisäksi. Toukokuun alusta heinäkuun alkuun kisaryhmä treenaa keskiviikkoisin, ja käy HSS:n keskiviikkokisoissa harjoittelemassa radankiertoa, miehistön yhteispeliä ja hakemassa venevauhtia. Loppukauden harjoittelusta ja kisoihin osallistumisesta päätetään kootun treeniryhmän mukaan.

Touko-heinäkuun aikataulu

Särkällä Merenkävijöiden satamasta kerran viikossa keskiviikkoisin 11.5.-13.7. (10 kertaa) klo 17-20 ja lisäksi viisi extrakertaa, joiden pitämisestä sovitaan kisaryhmässä. Extravesikertoja voidaan pitää esimerkiksi viikonloppuna tai hyvän tuulen vallitessa kuitenkin kaikkien aikatauluun sopien.

Treenimaksu kisaryhmässä on 310 euroa touko-heinäkuulta sisältäen 15 vesiharjoitusta (3h), valmentavan kipparin ja tarvittaessa purjehdusasun lainaan treeneihin.

Kisaryhmään ovat tervetulleita kaikentasoiset purjehtijat starttikurssin juuri käyneistä raskaan sarjan Melges24-kisaajiin, joilta puuttuu oma venekunta. Ilmoittaudu kisaryhmään pääkouluttaja Vertti Niemelle (parske(ät)parske.fi, 040 512 7500).